Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Vermogensbeheerder maakt voetafdruk inzichtelijk

Vermogensbeheerder maakt voetafdruk inzichtelijk

Vermogensbeheerder ACTIAM maakt de CO2-voetafdruk van haar beleggingsfondsen inzichtelijk. De beheerder heeft als doelstellingen om de uitstoot van al haar beleggingen te verminderen met 25% in 2025.

ACTIAM nam de afgelopen periode diverse acties om de voorgenomen doelstelling te realiseren. Zo maakte de beheerder bekend per direct kolenmijnbouw uit te sluiten van haar portefeuilles en indexfondsen. Verder voert de organisatie gesprekken met bedrijven om de benodigde energietransitie te bevorderen.

“ACTIAM heeft als doel om met haar verantwoorde beleggingsbeleid bij te dragen aan een leefbare wereld”, vindt hoofd verantwoord beleggen Dennis van der Putten van ACTIAM. “Om dit te realiseren hebben wij ons gecommitteerd aan de internationale doelstelling uit het klimaatakkoord van Parijs: maximaal twee graden temperatuurstijging. Dit vertaalden wij naar de doelstelling om de CO2-uitstoot van al onze beleggingen te reduceren met 25% in 2025.”

Uitstoot terugdringen met maatregelen

De beheerder zet diverse middelen in om de uitstoot terug te brengen: het uitoefenen van invloed als aandeelhouder, het integreren van duurzaamheidsfactoren in beleggingsbeslissingen en het belonen van koplopers. Daarnaast wordt samengewerkt met andere beleggers en organisaties. Via de website van ACTIAM is te lezen wat de voetafdruk is van de beleggingsfondsen. 

 

  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties

Terug naar boven