Spelregels Duurzame 50

De ABN AMRO Duurzame 50 is de jaarlijkse thermometer betreffende duurzaamheid in de bouw en vastgoed in Nederland. De lijst weerspiegelt wat er het afgelopen jaar is gebeurd op het gebied van duurzaamheid in de bouw en vastgoedsector. Ieder jaar vraagt de vakjury, onder leiding van de winnaar van de vorige editie, zich af wat de belangrijkste vraagstukken en trends zijn en welke mensen daar het meest aan bijdragen.

Wie zijn de koplopers, maken meters, zetten de agenda, werken samen en brengen creativiteit en vernieuwing in? Wie zijn die mensen die over genoeg daadkracht, charisma, contacten, kennis en visie beschikken om de gebouwde omgeving ook echt duurzamer te maken?

Een jury beoordeeld op vier onderdelen: bijdragen aan het mogelijk maken van duurzame projecten, inzetten bij duurzame initiatieven, actieve kennisdeling over verduurzaming en het stimuleren en initiëren van duurzame samenwerking. Iedere genomineerde ontvangt voor deze onderdelen punten. Op basis van de puntenscore wordt de lijst, een top 50, samengesteld. 

Eerdere winnaars zijn uitgesloten van deelname aan komende edities.

Young Professional

Tevens is er een award voor een young professional in de bouw- en vastgoedsector die aan het begin van zijn of haar carrière staat, in de leeftijd tot 31 jaar. Hij/zij maakt serieus werk van zijn of haar carrière. Hij of zij werkt constant aan een betere versie van zichzelf en aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving. De young professional bouwt een specialisme op, vergaart een netwerk en treft voorbereidingen om als professional door het leven te gaan.

Uitreiking

De award word uitgereikt tijdens het Green Tie Gala op Building Holland, exclusief voor de top van de bouw- en vastgoedsector.

Prijs

De prijs die hier bij hoort, een cheque ter waarde van € 5.000, gaat naar een goed doel naar keuze van de winnaar.

keyboard_arrow_up