Arjan Habraken

Arjan Habraken

Eigenaar van SIDstudio en partner in MDLX @ SIDstudio

 

Persoonlijk profiel Persoonlijk profiel

Constructeur van het Jaar 2020

Arjan Habraken is constructief ontwerper en eigenaar van SIDstudio, partner in MDLX en Universitair docent aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Hij heeft Civiele Techniek gestudeerd aan de Technische Universiteit in Delft en is afgestudeerd bij de vakgroep Mechanica & Constructies. In 1996 is hij geslaagd met een eervolle vermelding van de Nederlandse Beton Associatie voor het afstudeerwerk ‘Brug over de IJssel’.

Tijdens zijn carrière heeft hij aan vele hoogstaande, internationale projecten gewerkt. Hij heeft ervaring opgedaan als projectmanager en ontwerpleider. Niet alleen in beton- en staal- en houtconstructies, maar tevens in glas-, kabel- en membraanconstructies. Tussen 2000 en 2011 is hij werkzaam geweest bij Arup en heeft hier ruime leiderschapervaring opgedaan als groepsleider van de constructie afdeling en zijn zitting in het managementteam. Gedurende zijn verblijf bij Arup in Londen was hij ook assistent-docent aan de Architectural Association.

Zijn interesse voor architectuur en lichtgewicht constructies was een voorname motivatie om zijn bedrijf SIDstudio op te richten. Hiermee wil hij zich focussen op ontwerpwerkzaamheden en de nauwe samenwerking met architecten, resulterend in vergaande constructieve en architectonische integratie. Dit om de vormgeving van bijzondere constructies, de esthetiek en de functie van de projecten naar een hoger niveau te brengen.

Zijn functie als Universitair Docent aan de faculteit Bouwkunde op de Technische Universiteit in Eindhoven ondersteunt deze visie en versterkt de relatie tussen praktijk, nieuwe ontwikkelingen en onderzoek. Hij heeft hier tevens een tweede Master opleiding op het gebied van lichte draagconstructies afgerond en is op dit moment bezig met onderzoek op het gebied van duurzaamheid en “Resource Efficient Design”.

Zijn interesse in duurzaamheid heeft zich vertaald naar de oprichting van MDLX b.v. waar hij partner is. MDLX ontwikkeld, produceert en bouwt houten modulaire circulaire bouwwerken. Deze zijn volledig opgebouwd uit geprefabriceerde elementen, waardoor gebouwen ontstaan die permanent kunnen zijn maar ook tijdens de levensduur kunnen worden aangepast en de elementen opnieuw kunnen worden gebruikt in een volgende bestemming.

 

 
Verder lezen
 

Contactinformatie Contactinformatie

Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up