Ingrid Ackermans

Ingrid Ackermans

 

Persoonlijk profiel Persoonlijk profiel

Ingrid Ackermans (1972) is initiator van Rotterdamse Munt, de stadskruidentuin centraal gelegen in de stadswijken van Rotterdam Zuid. In deze stadskruidentuin werken we aan de groene en veerkrachtige stad. Vanuit de productieve, eetbare stadsnatuur bieden wij inspiratie- en educatieprogramma's over natuurlijke groei & echte smaak voor stadsgenoten, voor scholen, vrijwilligers en voor bedrijven.

De stadskruidentuin is in 2014 gestart als experiment op een tijdelijke locatie. In 2018 groeit Rotterdamse Munt verder op een nieuwe – nu permanente locatie. Sinds januari 2018 richt Ingrid zich volledig op het doorontwikkelen van dit impact-gedreven groenbelevingsbedrijf. De 'pluktuin op kantoor' is een spin-off van de stadskruidentuin.

Ingrid Ackermans is een breed georiënteerde integraal denker en doener. Zij is opgeleid tot landschapsontwerper en stedenbouwkundige. Zij werkte aan uiteenlopende binnenstedelijke transformaties voor en in opdracht van gemeenten. 

Ingrid heeft met haar ontwerpbureau Bureau Botersloot verschillende prijsvragen gewonnen; ontwerpen & strategieën om de stad toekomstgericht te ontwikkelen vanuit de integrale visie. “De stad is meer dan een verzameling gebouwen. Het gaat om het samenspel in ruimte en gebruik en de betrokkenheid die in de publieke ruimte kan groeien. Het groen in deze publieke ruimten - zowel in als tussen gebouwen –  vervuld  een belangrijke sociaaleconomische meerwaarde.”

Ingrid werkt met veel plezier aan het tot stand brengen van mooie ruimten voor inspirerende & interessante belevingen. Vormgeving en gebruik beïnvloeden elkaar. Haar vertrekpunt is steeds het verhaal van de plek en de samenwerking in het stedelijke ecosysteem.

Verder lezen
 

Interesses Interesses

Thema's:

 

 

 

 

 

Doelgroepen

 

Contactinformatie Contactinformatie
Telefoon: 06 214 35 213


Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up