Kansen van circulair bouwbeleid?

De gemeenten uit de regio Utrecht en Amersfoort gaan hun eigen vastgoed en grond uitgeven, volgens hun circulaire bouwbeleid. Alliantie Cirkelregio Utrecht geeft 12 maart inzicht in de zakelijke kansen om de circulaire potentie te verzilveren.

Om de potentie van circulair bouwen en demonteren scherper in beeld te krijgen, is een projectenkalender opgesteld met daarin de vele projecten die binnen de gemeenten op stapel staan.

Het doel van de werkconferentie ‘circulaire bouw en demontage’ is om deze potentie te tonen, aan de hand van deze kalender en inspirerende voorbeelden. Uit de publicatie ‘Circulair bouwen in de praktijk’ blijkt dat de regionale voorbeelden van circulair bouwen en demonteren heel divers zijn.

Lancering regionaal bouwprogramma

Tijdens deze conferentie komen onder meer gedeputeerde Pim van de Berg van de provincie Utrecht en wethouder Lot van Hooijdonk van de gemeente Utrecht aan het woord. Daarnaast zijn er diverse werksessies, die ingaan op kansrijke proposities in onder meer de utiliteits- en de woningbouw. Ook worden kansrijke circulaire stromen in kaart gebracht en vindt de lancering van het bouwprogramma voor deze regio plaats.

Organisator Alliantie Cirkelregio Utrecht is een onafhankelijk platform van vooruitstrevende publieke en private partijen, die werk maken van steden zonder afval en uitval. Dat gebeurt door de materialen die vrijkomen bij het slopen, renoveren of beheren van gebouwen terug te brengen in de kringloop. 

Deel dit artikel

permalink