Bouwonderneming TBI doet mee aan Madaster

Bouwonderneming TBI Holdings heeft een partnerovereenkomst getekend met Madaster Services. Madaster is het onafhankelijk publiek platform dat materialenpaspoorten genereert met als doel wereldwijd afval te elimineren. 

Madaster fungeert als een online bibliotheek waarin materialen en gebouwen worden gedocumenteerd, net zoals verkaveling en grondbezit bij het kadaster. Vanuit Madaster kan iedereen - particulieren, bedrijven en overheden - een materialenpaspoort van zijn gebouw(en) laten maken. 

Circulair bouwen waarmaken

‘’Met het partnership kunnen de TBI-ondernemingen klanten optimaal bedienen om ambities op het gebied van circulair bouwen waar te maken”, zegt Wendeline Besier, MVO-manager bij TBI Holdings. “Onze medewerkers ontvangen training om het Madaster platform te kunnen gebruiken en zo materialenpaspoorten zelf op te stellen. Continue verbeteren is daarbij het sleutelwoord. Dit doen wij niet alleen met onze eigen organisatie maar ook in nauwe samenwerking met Madaster.”

Een materialenpaspoort bevat veel informatie over de kwaliteit en de herkomst van de materialen en hun huidige locatie. Dit maakt hergebruik bij verbouwingen of terugwinnen van materialen eenvoudiger. Een gebouw wordt zo een gedocumenteerde ‘opslagplaats’ voor materialen.

Standaard in bouwproces

“Door de samenwerking met TBI wordt Madaster steeds meer een standaard onderdeel in het bouwproces”, zegt Martijn Oostenrijk, directeur Madaster Services. “Madaster leert van TBI doordat het Madaster Platform op grote schaal wordt toegepast door TBI om gebouwen en infra objecten van een materialenpaspoort te voorzien. De adoptie van materialenpaspoorten in de sector wordt door deze samenwerking weer een stap verder gebracht.” 

Martijn Oostenrijk, directeur Madaster Services verwelkomt Wendeline Besier, MVO-manager bij TBI Holdings, bij Madaster.

Deel dit artikel

permalink