G 27 zoekt naar voorbeeldprojecten

De G27-gemeenten willen snel aan de slag om de bestaande woningvoorraad duurzamer te maken. Ze zoeken minstens vijftig voorbeeldprojecten om deze in nauwe samenwerking zo duurzaam mogelijk uit te voeren.

De G27 is een samenwerkingsverband van 27 grote steden die betrokken zijn bij grotestedenbeleid. In de G27 bundelen deze steden hun krachten om gezamenlijke belangen bij het Rijk te behartigen. Tijdens de conferentie ‘Naar een Duurzame Voorraad' presenteerde de G27 de plannen. Vooral energiebesparing en duurzaamheid bij de renovatie van bestaande bouw krijgt de aandacht.
Dagvoorzitter van ‘Naar een duurzame voorraad’ Mary Fries verwacht veel van de samenwerking binnen de G27. De wethouder wonen en ruimte in Eindhoven: “Belangrijk is dat we samen genoeg massa kunnen maken om duurzaam verbouwen nu eindelijk eens structureel van de grond te trekken.' Want juist aan die structurele aandacht voor een lager energieverbruik en duurzaam materiaalgebruik ontbreekt het volgens haar nogal eens bij renovatie en verbouwing. En toch is er juist bij bestaande bouw veel te winnen op dat gebied.”
Binnen een jaar moeten de vijftig voorbeeldprojecten van start zijn gegaan. Gemeenten, verhuurders, schoolbesturen en eigenaars kunnen zich melden.

Voor meer informatie: www.g27.nl
 

Deel dit artikel

permalink