Spelen met duurzaam bouwen

Verander langzaam maar zeker het traditionele bouwproces en duurzaamheid volgt vanzelf. De stichting Bouwgame werkt met behulp van gaming en simulatie aan een duurzaam bouwproces.

Duurzaam bouwen blijft steken in het traditionele bouwproces, meent de Stichting BouwGame. Door middel van gaming en simulatie wil deze stichting bouwpartijen laten ervaren hoe je het bouwproces anders kunt inrichten. Daarmee geeft de stichting invulling aan de doelstelling: “Over dertig jaar zijn alle bouwbedrijven getransformeerd tot maatschappelijk dienstbare bedrijven die bijdragen aan duurzaam Nederland.” (zie: www.urgenda.nl).

In 2008 ontwikkelt de Stichting BouwGame een aantal activiteiten waarmee het platform gestalte krijgt. In eerste instantie wordt een pilotversie voor de basisgame ontwikkeld, die later dit jaar ook ‘live’ wordt gespeeld, bij voorkeur in een aandachtswijk. Daarnaast wordt gewerkt aan de ontwikkeling van de organisatie en het bouwen van een website. De stichting zoekt ook actief de media op om duurzaam bouwen onder de aandacht te brengen van een groot publiek.

Belangstellenden die zich in het doel van de stichting herkennen, kunnen reageren. De stichting is er voor alle betrokkenen in het bouwproces zoals: gemeenten, projectontwikkelaars, architecten, aannemers, installateurs en eindgebruikers. Meer informatie op www.bouwgame.nl.
 

Deel dit artikel

permalink