Bouwonderwijs

Nadat duurzaamheid een prominente rol op veel agenda’s heeft ingenomen, was het tijd voor onderwijsinstellingen om met duurzaamheid aan de slag te gaan.

DHO is een initiërende kennis- en netwerkorganisatie die er naar streeft dat alle afgestudeerden in het hoger onderwijs in Nederland competenties bezitten om bij te dragen aan een duurzame ontwikkeling. DHO brengt studenten, hoger onderwijsinstellingen, vertegenwoordigers van overheden en organisaties bij elkaar om dit te bereiken.

Op het gebied van duurzaam bouwen is het Netwerk Duurzaam Bouwonderwijs opgericht. Op 19 juni organiseert DHO samen met het Van Hall Instituut de eerste regionale bijeenkomst "Duurzaam Bouwen in de regio Noord". Doel van de bijeenkomst is het opstarten c.q. verstevigen van regionale samenwerking tussen het bedrijfsleven van bouwend Nederland en het bouw(beroeps)onderwijs (MBO-HBO).

Aan de hand van de thema's 'duurzame renovatie' en de plannen van de 'Duurzame Studentenhuisvesting' wordt gezocht hoe de samenwerking in de regio versterkt kan worden. Het is nadrukkelijk de bedoeling ook studenten actief bij de bijeenkomst te betrekken.

Voor meer informatie: www.dho.nl/index.php?mid=230

www.dho21.nl
 

Deel dit artikel

permalink