Proef Duurzaam Bouwen Noord-Beveland

Met een beetje goede wil wordt het plan om op het voormalige sportveld in Wissenkerke extreem duurzaam te bouwen, opgenomen in een internationale proef.

In een gemeenschappelijk Europees project bundelen drie landen (Duitsland, Italië en Nederland) de krachten om tot het duurzaamste en energiezuinigste concept voor woningbouw te komen. De architecten uit de drie landen brengen hun eigen specifieke deskundigheid in, die gedeeltelijk al op kleine schaal beproefd is. 

Zo beschikt Duitsland over een aanbod in kwalitatief hoogwaardige en energiezuinige bouwproducten en kent het Italiaanse Zuid-Tirol geavanceerde marketing in klimaatbescherming en duurzame energie. Voor Nederland doet architect Erik Franke mee, die her en der in Nederland al zogenaamde passieve woningen heeft gebouwd.

Het initiatief moet in de drie landen bouwstromen van energiezuinige huizen opzetten, om ze technisch en economisch te testen. Omdat Noord-Beveland heeft aangekondigd een klimaatvriendelijke wijk op het voormalige sportveld te willen bouwen, wil het internationale architectencollectief graag Wissenkerke als één van de laboratoria voor duurzaam bouwen gebruiken. Noord-Beveland stelt bouwers die erg ver gaan in duurzaamheid een premie in het vooruitzicht.
 

Deel dit artikel

permalink