Veenendaal gaat voor NET-Trofee

De energieonderneming DEVO, die opgericht is door de gemeente Veenendaal en Quattro Energie*, is één van de drie finalisten van de Nationale Energie Toekomst Trofee 2008. 

 

De jury, onder aanvoering van Elco Brinkman, heeft DEVO gekozen vanwege de vernieuwende rol van de gemeente. De NET-Trofee is dé landelijke prijs van het ministerie van VROM voor energiezuinig wonen en werken. Op 5 juni aanstaande reikt Minister Vogelaar de prijs uit aan de winnaar.

Belangrijk aandeel
De gemeente Veenendaal had een belangrijk aandeel in het samenwerkingsproces en is medeaandeelhouder van DEVO. De energieonderneming gaat een duurzame energievoorziening realiseren, beheren en exploiteren in de nieuwe woonwijk Veenendaal-oost.

Projectwethouder Wim van Maanen: “We waren natuurlijk al trots op wat we bereikt hebben. Daarom hebben we meegedaan aan de NET-Trofee. Met ons project zijn wij in staat om een goede energie-ambitie neer te zetten, terwijl bewoners profiteren.”

Energiebesparing
Duurzaamheid staat centraal in Veenendaal-oost. Buurtstede, het centrale deel van de wijk, met circa 1.250 woningen met bijbehorende voorzieningen voor de hele wijk, wordt als eerste ontwikkeld. Hier is gekozen voor een collectief duurzaam energiesysteem op basis van warmte/koudeopslag en warmtepompen gecombineerd met warmtekracht. De CO2-uitstoot wordt met dit duurzame energiesysteem met zestig procent verminderd.

Voor meer informatie: www.veenendaal-oost.nl. www.net-trofee.nl.
 

Deel dit artikel

permalink