ICT-award

IBM, Philips en Siemens Nederland zijn genomineerd voor de ICT-Award. De award is voor de meest aansprekende en innovatieve ICT-toepassing om energieverbruik te verminderen. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Nationale ICT Awards op 28 mei 2008 in Den Haag.


Met de prijs wil ICT~Milieu stimuleren dat door slimme inzet van ICT, zowel ICT-bedrijven als ICT-gebruikers bijdragen aan de terugdringing van de CO2-uitstoot. De inzendingen werden beoordeeld op innovatiekracht, visie, concrete toepasbaarheid en energiebesparing.

Genomineerden
IBM:  slimme meter van Oxxio helpt huishoudens elektriciteit te besparen.
Oxxio is de enige energieleverancier in Nederland waarbij een klant een slimme meter kan krijgen en daarmee online inzage heeft in het verbruik.  De slimme meter stimuleert mensen om bewust met energie om te gaan.

Philips: energiebesparing door gebruik van energiezuinige professionele monitoren
Philips stelt met 'simple solutions' de gebruiker (professioneel of vrijetijds) in staat om energie te besparen door eenvoudig om te schakelen naar energie-efficiënte producten. Bij een gemiddelde inschakelduur wordt per monitor jaarlijks een besparing van 204 kWh (49%) of ca 136 kg CO2 bereikt.

Siemens Nederland: ECO-RTG energie management systeem
Rubber Tyred Gantry kranen zijn mobiele kranen die worden aangedreven door een diesel motor / generator set. Gebruikmakend van geavanceerde technieken is een energiemanagement systeem gebouwd dat vijftig procent brandstofbesparing oplevert.

Voor meer informatie: www.ictoffice.nl

Deel dit artikel

permalink