Cradle to cradle stoel

Kantoorinrichter Steelcase demonstreert tijdens interieurdesignbeurs 100% Design (5 tot en met 7 juni 2008 Van Nelle ontwerpfabriek Rotterdam) enkele van haar duurzame producten, die gebaseerd zijn op de Cradle to Cradle filosofie: De bekroonde ‘Think’ stoel en twee nieuwe producten, voor een groot deel vervaardigd uit gerecycled materiaal en ook weer makkelijk te recyclen.

Steelcase verwierf met Tink in 2006 in de Verenigde Staten het eerste Cradle to Cradle certificaat dat ooit is uitgegeven en zegt momenteel meer C2C certificeringen te voeren dan elk ander bedrijf. De stoel, werd ontworpen in samenwerking met onder andere de beroemde designer Glen Oliver Löw en McDonough Braungart Design Chemistry. De Think stoel kan voor 99 procent worden gerecycled en bestaat voor 44 procent uit gerecycled materiaal.

Op de stand van Steelcase kunnen bezoekers een kijkje nemen in de keuken van duurzaam ontwerpen en kennis maken met zowel de Think stoel als de twee nieuwste stoelen van Steelcase: 32 Seconds en Amia. Ook deze stoelen zijn ontworpen en geproduceerd volgens de Cradle to Cradle-filosofie. Zo is de 32 Seconds, in 32 seconden in elkaar te zetten. De stoel is zo ontworpen dat de losse onderdelen in een kleine doos passen (twee keer zo klein als de gemiddelde verpakking van stoelen). Steelcase stuurt hiermee 35 procent minder vrachtagens de weg op.

Meer informatie vindt u op www.steelcase.nl
 

Deel dit artikel

permalink