Verstandig vergaderen

Eenvoudig en snel overleggen met collega’s over heel de wereld was met ‘telefoon conferencing’ al redelijk goed mogelijk. Cisco Telepresence maakt het vergaderen met partijen over heel de wereld eenvoudiger en stukken realistischer.

Telepresence is een nieuw type vergaderoplossing voor face-to-face vergaderingen op afstand. Je zit aan een vergadertafel tegenover manshoge beeldschermen waarop de collega’s elders op de wereld in een soortgelijke setting aanschuiven. Geen reisuren, geen tijdverlies en CO2 -uitstoot door vliegtuigvervoer.

Het bedrijf heeft er binnen de eigen organisatie al zulke goede ervaringen mee dat er wachtlijsten zijn voor de twee Telepresence ruimten in het hoofdkantoor in Amsterdam. “Het is een gigantische besparing op uitstoot van broeikasgassen,” vertelt Liesbeth Boschloo, PR en marketingspecialist bij Cisco, “maar voor ons is het ook een belangrijke efficiency verbetering.”

Ronald Lotgerink, Account Manager: “Natuurlijk vervangt het niet het persoonlijke contact met overlegpartners. Maar na een eerste kennismaking is in het verdere verloop van een project het overleg via Telepresence een gigantische tijdbesparing. En een groot voordeel is de eenvoud in bediening, via de telefoon.”

Het bedrijf beschikt nu zelf over 223 Cisco TelePresence units in negentig steden wereldwijd. Tot op heden zijn er al meer dan 105.000 TelePresence overlegsessies gehouden. De ruim 17.000 gesprekken daarvan bespaarde het bedrijf al 107.6 miljoen dollar aan reiskosten.

In mei 2008 introduceerde Cisco TelePresence, de CTS 500 (1 gebruiker) en de groep TelePresence, de CTS 3200 (voor 12 tot 18 gebruikers). Cisco Telepresence is ook verkrijgbaar in een drie schermen uitvoering, de CT 3000 (zes gebruikers) en een versie voor twee gebruikers (CTS 1000 1 scherm 2 gebruikers).

Voor meer informatie http://www.cisco.com/go/telepresence

Ronald van Bochove


 

Deel dit artikel

permalink