Urban windturbine

Fenergy introduceert de Swift, een specifiek voor stedelijk gebruik ontworpen windturbine met een vermogen van 1,5 kW.

Deze urban windturbine is gemonteerd op een aluminium mast met een minimale speling tussen rotoren dak van 50 centimeter. De turbine is gewoonlijk optimaal gemonteerd op het hoogste punt van het dak waarbij het meest geprofiteerd wordt van de beschikbare wind.

Dempingsysteem
Om een minimale overdracht van trillingen van turbine naar gebouw te laten plaatsvinden zijn de bevestigingsbeugels voorzien van een dempingsysteem. Dit systeem is ontworpen om een breedspectrum van frequenties op te vangen.

De gepatenteerde ring-diffusor rondom de rotorbladen is ontworpen om het geluid te minimaliseren door het voorkomen van de tipwervels. Hierdoor isde Swift de stilste turbine in zijn soort.

Optimale energieopbrengst
De Swift-turbine heeft een uniek overbelasting regelmechanisme om de draaisnelheid van de rotor te regelen en te voorkomen dat het systeem beschadigt bij hoge windsnelheden.

Het systeem bestaat uit een innovatief dubbel-vaan-vouw-mechanisme gekoppeld aan een geavanceerd elektronisch regelsysteem. Hierdoor is de turbine in staat om onder alle variërende windomstandigheden een optimale energieopbrengst te verwezenlijken.

Geen transportverliezen
Iedere eenheid van opgewekte elektrische energie van de Swift vervangt één eenheid fossiele brandstof met hierbij het voordeel dat de opgewekte energie direct kan worden geconsumeerd en dus voorkomt dat er transportverliezen ontstaan. Dit kan oplopen tot een vervanging van 1,4 ton CO2 per jaar, een belangrijke milieubijdrage.

Voor meer informatie: www.fenergy.nl
 

Deel dit artikel

permalink