De Alliantie hobbelt vrolijk mee op de Provada

De Alliantie had het goed begrepen op de Provada (Professionele Vastgoed Dagen, red.) . Als je roept dat iets duurzaam is dan komen de mensen vanzelf naar je stand. De kopjes koffie stonden klaar, de bonbons op een schaaltje, de stoelen in een rij. Aan alles was gedacht… behalve aan de inhoud dan.

In het 10 juni gehouden symposium Duurzame Wijkontwikkeling van de Alliantie staat de Amsterdamse wijk Slotervaart centraal. Portefeuillehouder Stedelijke Vernieuwing Ineke Ketelaar van het Stadsdeel Slotervaart mocht komen praten over de duurzame wijkontwikkeling aldaar.

Ketelaar: “Iedereen kent Slotervaart. Denk aan Mohammed B., denk aan de Hofstadgroep… Maar weet u ook dat een grote groep mensen uit de drie na hoogste inkomensgroep in Slotervaart woont? Dat geeft toch gelijk een ander beeld niet?”

Ketelaar overhandigt vrolijk een gekleurde vlecht – als symbool van de diversteit – aan projectleider Egbert Dekker van de Alliantie. Die op zijn beurt het niet na kan laten om een oranje gekleurde bal te geven aan Ketelaar, onder het mom van hoe goed het is om samen te werken. Want dát hebben onze Oranje jongens wel laten zien tegen Italië.

Iemand in het publiek wil nu toch wel graag iets over échte duurzaamheid horen, daar was ze immers voor gekomen. Nergens door gehinderd beppen Ketelaar en Dekker vrolijk verder over duurzaamheid die zich door mensen laat vertalen. Genoeg te vertellen over sociale duurzaamheid, maar over duurzame transformatie van bestaande wijken wordt met geen woord gerept. Het moet natuurlijk niet al te ingewikkeld worden.

Ach, een kniesoor die daar op let. Als je roept dat iets duurzaam is dan komen de mensen vanzelf naar je stand, inhoud of geen inhoud.

Gerard Vos

Foto: Egbert Dekker van de Alliantie overhandigt een Oranje voetbal aan Ineke Ketelaar van Stedelijke Vernieuwing Slotervaart.

Deel dit artikel

permalink