Wereldprimeur Nederlandse drukkerij

Drukkerij Knoops uit Venlo wil nog dit jaar het predikaat en bijbehorend certificaat Cradle to Cradle behalen. Knoops (Eco Printing) wordt daarmee de eerste drukkerij ter wereld die een natuurzuiver en transparant drukprocédé toepast.

Het onderzoekstraject is inmiddels gestart. De prestigieuze stempel komt van EPEA, de organisatie die voor certificering in Europa namens prof. Michael Braungart, verantwoordelijk is. Hij is mede-bedenker van Cradle to Cradle en adviseert ook Regio Venlo en de Floriade 2012.

Transparant productieproces
“Onze medewerkers én leveranciers reageren enthousiast,” aldus Marc Geraeds van drukkerij Knoops. “Het concept wordt door het hele team gedragen. Het is nu zaak om inkt, papier en vloeistoffen aan te passen of te ontwikkelen, die tot op moleculair niveau bekend, herbruikbaar en biologisch afbreekbaar zijn.” 

Het onderzoekstraject is gestart. In samenwerking met de papier- en suppliesleverancier rekent Knoops (Eco Printing) erop de certificering van haar drukproces dit jaar voor elkaar te krijgen. "Het is een uitdaging voor de chemici om de samenstelling van de ingrediënten helder en vervolgens Cradle to Cradle te krijgen, maar zeker de moeite waard." aldus Geraeds.
 

Deel dit artikel

permalink