De winst van duurzaam bouwen

Officieel verschijnt het boek 'De winst van duurzaam bouwen' pas in september, maar de liefhebbers kunnen zich hier nu al voor inschrijven.

Anne-Marie Rakhorst inventariseert in 'De winst van duurzaam bouwen' welke kansen en voordelen duurzaam bouwen oplevert. Aan de hand van sprekende voorbeelden toont zij aan dat daarmee een wereld te winnen is.

Door besparing van kostbare grondstoffen, terugdringing van CO2-uitstoot en toepassing van duurzame bouwmethoden, materialen en installatietechnieken voor energieopwekking, warmte- en koudeopslag en lucht- en waterzuivering.

In heldere taal wordt beschreven aan welke randvoorwaarden en criteria duurzame project- en gebiedsontwikkelingen moeten voldoen. Hoe de diverse partijen, van opdrachtgever tot en met aannemer, daar invulling aan kunnen geven en welke economische en ecologische voordelen duurzaam bouwen oplevert.

Rakhorst illustreert dit met best practices van duurzaam vastgoed uit binnen- en buitenland die als voorbeeld kunnen dienen voor toekomstige projectontwikkelingen en stedelijke inrichting. Daarbij komt duidelijk naar voren dat duurzaamheid en kwaliteit onverbrekelijk met elkaar verbonden zijn. Vanaf het ontwerp tot en met de realisatie en het onderhoud.

Naast een grote selectie aan beeldmateriaal en voorbeelden bevat het boek zogenaamde blauwdrukken en bouwblogs, waarin nadere achtergrondinformatie staat over producten, personen en ideeën. Daarmee brengt Anne-Marie de boodschap over duurzaam bouwen op een leuke, duidelijke en afwisselende manier voor het voetlicht.

Bestellen kan via: www.dubo.duurzaamheid.nl De prijs van het boek bedraagt € 29,95 (incl. BTW en excl. verzendkosten). Het boek wordt dan geleverd in een luxe uitgave (genaaid en gebonden).
 

Deel dit artikel

permalink