Masteropleiding klimaatverandering in Wageningen

Vanaf september is de eerste Nederlandse masteropleiding op het wetenschapsdomein klimaatverandering te volgen bij Wageningen Universiteit.

De opleiding is bedoeld voor studenten met interesse voor klimaat in het brede scala van natuurwetenschappelijke en sociaaleconomische kennis. De bundeling van deze beide richtingen is uniek en geeft de student veel ruimte om binnen brede kaders zijn of haar eigen studieprogramma samen te stellen. Het onderwijs bestaat uit een mix van verplichte, verdiepende en keuzevakken, aangevuld met werkcolleges, lab- en veldpractica.

Wageningen UR heeft een sterke internationale onderzoeksreputatie in het domein Klimaatverandering. Het is het grootste onderzoeks- en opleidingsinstituut van Nederland op het gebied van omgeving en heeft binnen het team van klimaatdeskundigen vier IPCC-auteurs, die in 2007 samen met Al Gore de Nobelprijs hebben gewonnen. De expertise, samengebracht in de opleiding Climate Studies (MSc Earth System Science), is gebaseerd op een combinatie van natuur- en sociale wetenschappen en interdisciplinair onderzoek.

Met de nieuwe opleiding speelt Wageningen Universiteit in op de steeds evidenter wordende klimaatverandering en de daardoor stijgende vraag naar wetenschappelijke deskundigen die deze veranderingen kunnen interpreteren. Climate Studies (MSc Earth Systems Science) is de eerste masteropleiding op het wetenschapsdomein klimaatverandering in Nederland en de tweede in Europa.

Meer informatie over de opleiding

Bron: Alterra

Deel dit artikel

permalink