Leven in de regenput

Ook al is het zomerreces, toch druppelen er af en toe wat berichten door uit het Haagse. Dit keer een komkommertijdbericht over regenputten.

Het CDA wil ervoor zorgen dat alle nieuwe huizen met een tuin een regenput slaan. De partij wil daarvoor een subsidieregeling in het leven roepen. Een prachtig initiatief. Maar zoals altijd bekruipt me bij het CDA dat gevoel van betutteling. En gezien de reacties velen met mij.

CDA Tweede Kamerlid Joop Atsma wil dat we met het opgevangen regenwater de tuin besproeien of de auto wassen. Alleen zitten regenputten doorgaans barstensvol met leven. En om nou een heel milieu uit te roeien ter ere van een wasbeurt van de milieuonvriendelijke vierwieler… dat gaat wat ver meneer Atsma.

U begrijpt dat ik me gedwongen zie tot oprichting van de Stichting Lang Leven in de regenput. Ik hoop van allerlei subsidieregelingen gebruik te kunnen maken. Namens alle watertorren, schaatsenrijders, kikkers, muggenlarven en een incidenteel visje, vraag ik u. Kunt u niet gewoon vrij nemen en lekker genieten van het zomerreces? Na het reces denkt u er vast anders over.

Gerard Vos

Iedereen aan de regenput
 

Deel dit artikel

permalink