www.inkoopduurzaamhout.nl

Om inkopers van de rijksoverheid te ondersteunen bij de uitvoering van het nieuwe beleid is onlangs de website www.inkoopduurzaamhout.nl gelanceerd.

Vanaf 2010 moet bij alle inkopen van de rijksoverheid duurzaamheid als zwaarwegend criterium worden meegenomen. Zeer recentelijk zijn de criteria voor het inkopen van duurzaam geproduceerd hout vastgesteld.

Om inkopers van de rijksoverheid te ondersteunen bij de uitvoering van het nieuwe beleid voert Probos het project ?Hout: op naar 100% duurzaam inkopen? uit. Het project wordt gefinancierd door het ministerie van VROM. Als onderdeel van dit project is de website www.inkoopduurzaamhout.nl op 17 juli gelanceerd.

Van inkoopcriteria tot bestekteksten
Op deze website kunnen inkopers en andere geïnteresseerden alles vinden over de inkoopcriteria voor hout- en houtproducten, duurzaam bosbeheer en tips, handreikingen en binnenkort ook voorbeeld bestekteksten om het inkopen en toepassen van duurzaam geproduceerd hout zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.

Momenteel worden verschillende keurmerken getoetst aan de inkoopcriteria, verwacht wordt dat de eerste resultaten in september beschikbaar zullen zijn. Deze zullen dan ook te vinden zijn op www.inkoopduurzaamhout.nl.

Deel dit artikel

permalink