Gemeente te laat: villa's gesloopt

Twee monumentale villa?s aan de Groot Haesebroekseweg in Wassenaar zijn gesloopt omdat de gemeente laat heeft gereageerd op een aanvraag voor een bouwvergunning.

Door tekort aan menskracht bij de sectie bouwen van de gemeente overschreed het college van burgemeester en wethouders de termijn van zes weken om een besluit te nemen.

Burgemeester Jan Hoekema heeft dit laten weten aan de VVD-fractie, die vragen over de kwestie heeft gesteld. Het gaat om twee halfvrijstaande woningen in Engelse landhuisstijl aan de Groot Haesebroekseweg 4-6.

Aanwijzingsprocedure
Deze woningen met rieten kap, die een ensemble vormen met het naastgelegen landhuis Haeseoord, dat sinds 2001 op de rijksmonumentenlijst staat, worden nu verbouwd tot één grote villa. Een aanwijzingsprocedure om de panden op de gemeentelijke monumentenlijst te krijgen liep spaak na protesten van de advocaat van de eigenaar en de aanvraag moest ?van rechtswege op grond van de Woningwet worden verleend?.

Hoekema spreekt van een structureel tekort bij de sectie bouwen, maar stelt dat met het aantrekken van twee ?plantoetsers?, die kijken hoe aanvragen zich verhouden tot een bestemmingsplan, een deel van die problematiek is ondervangen.

Bron: AD

Deel dit artikel

permalink