OSG Piter Jelles Nijlan genomineerd voor de Scholenbouwprijs 2008

OSG Piter Jelles Nijlân, een school voor VMBO in Leeuwarden is genomineerd voor de Scholenbouwprijs 2008. Uit 90 inzendingen werden dit jaar in totaal 22 scholen geselecteerd.

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) organiseert voor de negende keer de Scholenbouwprijs. Het thema van editie 2008 is ?Het duurzame schoolgebouw, kwaliteit in samenhang?.

Duurzaam verwijst naar het onderwijsconcept, het ontwerp, de plaats van de school in de omgeving en de fysieke vertaling in duurzaam bouwen en materiaalgebruik.

Plan van RAU
Eind 2003 liet een stedenbouwkundig masterplan van RAU zien dat een geheel autonoom kunstzinnig gebouw met een compacte vorm, economisch, ecologisch en functioneel de beste oplossing bood. Rond een transparante kern van vier verdiepingen waarin de praktijkvakken zichtbaar werken, komen eveneens transparante theorielokalen. Gedeeltelijk afgeschermd van buiten door een houten omwikkeling. In de onderste ring bevinden zich winkeltjes waar de leerlingen de wijk diensten kunnen bewijzen.

Deel dit artikel

permalink