Mobiel theater [maar of het nou zo duurzaam is?]

Het Noorse architecten collectief ?Various Architects? presenteert een mobiel theater. Een spectaculair uitziende constructie met een buitenschil van een opblaasbare hexagonale vormen dat plaats biedt aan maximaal 3500 toeschouwers.

Dit grootste mobile theater van de wereld; 90 bij 60 meter, past in slechts 30 zeecontainers. De makers claimen een duurzame constructie te hebben gemaakt.

Het theater van de Noorse architecten bestaat uit een centrale ronde ruimte gemaakt van lichtgewicht staal en aluminium constructie-elementen. Daar omheen komt een zelfdragende, opblaasbare structuur van hexagonale vormen. Het geheel staat op een systeemvloer.

(Ja, aluminium is recyclebaar en 100% recyclebaar pvc opblaasplastic als gevel kan een fabrikant ook makkelijk beloven. Het project toont hoe gemakkelijk je als architecten een duurzaam stempel op je idee kunt plaatsen. Laten we elkaar niet voor de gek houden: het is een mooi object, maar als je echt duurzaam wilt zijn moet je meer bieden dan een lichtgewicht opblaastheater.

Het is ontworpen voor een serie voorstellingen?the identity of the soul? , die in september in Londen begint en in de daarop volgende maanden een aantal wereldsteden aandoet. Dansers en projecties op vijf enorme schermen ondersteunen een Noors toneelstuk gebaseerd op onder andere Henrik Ibsen?s gedicht Terje Vigen en Mahmoud Darwish's ?A Soldier Dreams of White Lillies.?

Ronald van Bochove

Deel dit artikel

permalink