Download Cradle to Cradle-ideeenboekje

De workshop die de gemeente Maastricht en de provincie Limburg begin dit jaar organiseerden over de toepassingsmogelijkheden van het Cradle to Cradle-principe in Maastricht  leidde tot veel inspirerende ideeën.

De ideeën zijn in een boekje bij elkaar gezet en moeten als inspiratiebron dienen voor overheden, woningcorporaties, ontwerpers en ondernemers die met de gebiedsontwikkeling Maastricht Noordoost bezig zijn. In dit gebied vinden de komende jaren veel nieuwe ontwikkelingen plaats waaronder het project A2 Maastricht, het wijkactieplan voor Maastricht Noordoost (Prachtwijk), ontwikkelingen rondom de Geusselt en de Landgoederenzone.

Toepassingsmogelijkheden
In het Cradle to Cradle-concept (C2C) wordt ervan uitgegaan dat alle producten zo kunnen worden ontworpen dat ze op het moment dat ze afval worden, kunnen worden hergebruikt als grondstof voor nieuwe producten of als voedsel voor de natuur omdat ze volledig afbreekbaar zijn.

In de industrie en de architectuur is er al enige kennis over de C2C-toepassingsmogelijkheden. Voor wat betreft gebiedsontwikkeling zijn er nog geen C2C-toepassingen bekend. De workshop in Maastricht en de ideeën die dat opleverde zijn dan ook vernieuwend te noemen.

Het Cradle to Cradle-ideeënboekje kunt u gratis downloaden via de provincie Limburg.

Bron: www.cradletocradle.nl

Deel dit artikel

permalink