Quickscan voor energiebesparing bedrijfshallen.

Het is bar en boos met de energiehuishouding van nieuwe bedrijfshallen. Ze voldoen vaak niet aan de eisen van het bouwbesluit. Kieren, naden en ondeugdelijk aangebrachte isolatie maken het bedrijfspand tot energieverbruikers van de hoogste orde. Dat meldt Cobouw naar aanleiding van een onderzoek dat SenterNovem deed naar bedrijfshallen

Het kennisinstituut SenterNovem ontwikkelde een Quickscan Energiebesparing Bedrijfshallen  die een indicatie geeft van de technische mogelijkheden om energie te besparen in nieuw te bouwen bedrijfshallen en of bestaande bedrijfshallen.

?U kiest een techniek en de quickscan berekent de energiebesparing en de financiële besparing.? De scan is ontwikkeld omdat geen standaard oplossing beschikbaar is voor de grote diversiteit aan hallen die Nederland kent.

De berekening die voortvloeit uit de scan is geen compleet uitgewerkt installatie-advies. Bouwkundige adviesbureaus, installateurs en architecten zijn de aangewezen partijen die de resultaten van de quickscan moeten omzetten in ?duurzame realiteit?, aldus SenterNovem.

Deel dit artikel

permalink