Subsidie voor zonneboilers, warmtepompen en micro WKK ketels

Met ingang van 10 september gaat de subsidieregeling Duurzame warmte voor bestaande woningen van start. Minister Van der Hoeven van Economische Zaken heeft de regeling gepubliceerd in de Staatscourant van 8 september. SenterNovem voert de regeling uit.

Op grond van deze regeling kunnen eigenaars van bestaande woningen in aanmerking komen voor een subsidie voor een duurzame warmtemaatregel. De subsidieregeling geldt voor de jaren 2008 tot en met 2011. Het gaat om de volgende categorieën:

 Zonneboilers. Voor de aanschaf van kleine zonneboilers met een collectoroppervlak tot zes vierkante meter zal het eerste jaar de subsidie 200 euro per GigaJoule bedragen. Voor grotere zonneboilers geldt een subsidie van 180 euro per GigaJoule. Voor de meest gangbare zonneboiler betekent dit een subsidie van 720 euro. Met behulp van de subsidie kunnen in vier jaar in totaal tussen 50.000 en 60.000 zonneboilers worden aangeschaft. 

Warmtepompen. Voor warmtepompen tot en met 10 kWth (warmtevermogen) niet zijnde lucht/waterwarmtepompen is de subsidie het eerste jaar 500 euro per kWth. Boven 10 kWth is het nog 250 euro per kWth. Voor lucht/waterwarmtepompen tot en met 2 kWth is de subsidie 500 euro per kWth. In totaal kunnen in vier jaar tussen 4000 en 5000 warmtepompen worden gesubsidieerd.

Micro WKK ketels. Het subsidiebedrag voor deze ketels bedraagt het eerste jaar 4000 euro per installatie. In totaal kunnen in vier jaar 10.000 micro WKK installaties worden gesubsidieerd.
Jaarlijks wordt een budget voor de verschillende categorieën van de regeling vastgesteld. Subsidieaanvragen worden door SenterNovem in volgorde van binnenkomst behandeld. In het eerste jaar is voor zonneboilers en warmtepompen 18 miljoen euro beschikbaar, voor micro WKK ketels 2 miljoen euro.

Voor meer informatie: www.senternovem.nl/duurzamewarmte

Deel dit artikel

permalink