Bijeenkomst Passief bouwen in de praktijk in Zwolle

Energieneutraal bouwen, dat lijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het Passiefhuis komt op dit gebied al aardig in de richting. SBR en de St. Passief Bouwen organiseren 16 september een middag over dit thema.

De deelnemer krijgt direct bruikbare kennis aangereikt, met het oog op het comfort, de bouwkundige schil en de installaties in een Passiefhuis. De sprekers zijn allemaal ervaringsdeskundigen, met een schat aan kennis over energiezuinig bouwen.

De Visiebijeenkomst ?Passief bouwen in de praktijk? is interessant voor iedereen die een invulling gaat geven aan duurzaam bouwen, van ontwerper tot en met installateur of aannemer.

Kosten: deelname kost ? 195,-

Programma
De ontvangst is vanaf 13.30 uur. Na de opening door SBR om 14.00 uur zal Chris Zijdeveld van Stichting Passief Bouwen een inleiding geven over Passiefhuis in Nederland.

Comfort is essentieel in een Passiefhuis. Daarom zal Bas Knoll (TNO) dit als eerste bespreken. Chiel Boonstra van Trecodome geeft de praktische invulling over hoe de bouwkundige schil van een Passiefhuis gerealiseerd kan worden.

Ook installaties zijn zeer belangrijk in een Passiefhuis. Adviesburo Nieman gaat hier dieper op in. Ten slotte bespreekt een architect een aantal voorbeeldprojecten. KOW of Han van Zwieten Architecten geeft hier invulling aan.
 
Aan het eind van de middag is gelegenheid om vragen te stellen en te discussiëren onder leiding van SBR. De dag wordt om 17.15 uur afgesloten met een hapje en drankje.

Locatie

Regardz Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle

De bijeenkomsten vinden ook plaats op:
- 23 september bij Bouw Educatie Groep Veldhoven
- 1 oktober bij Het Bouwhuis in Zoetermeer

Voor meer informatie: www.sbr.nl

Deel dit artikel

permalink