Hoftoren is weer veilig

Hagenaars kunnen bij een stevige storm weer rustig langs de Hoftoren, naast station CS, wandelen. Het gevaar voor vallende gevelplaten is definitief geweken. 

De kosten van het extra vastzetten van de gevelplaten én de noodvoorziening wil de Rijksgebouwendienst verhalen op de bouwer. Volgens de woordvoerster van de RGD kan het nog wel jaren duren tot de definitieve claim bekend is.

Dat beweert de Rijksgebouwendienst (RGD). ?De toren is honderd procent veilig,?? zegt een woordvoerster. ?De gevelplaten zitten zó goed vast, dat ze er bij harde wind onmogelijk af kunnen waaien.?? De toren, met 142 meter het hoogste gebouw van Den Haag, biedt onderdak aan het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

De omgeving van de Hoftoren is afgelopen winter vijf keer afgezet, omdat gevelplaten door de harde wind dreigden los te raken. Uit een eerste inspectie, in januari, had de gevelbouwer geconcludeerd dat de gevel geheel veilig was. Het gebied rond de Hoftoren werd daarop, ook bij harde wind, weer vrijgegeven. Nog geen paar weken daarna, op 11 maart, bleek dat een van de platen toch weer was losgeraakt. Het gebied werd daarop wéér afgesloten.

Bron: AD Haagsche Courant

Deel dit artikel

permalink