BouwLokalen gaat klimaatneutraal

De mogelijkheden van klimaatneutraal bouwen staan de komende weken centraal in een nieuwe serie BouwLokalen-bijeenkomsten.

Klimaatneutraal bouwen neemt de komende jaren een grote vlucht. Verwacht wordt dat rond het jaar 2020 elk nieuw gebouw in Nederland klimaatneutraal wordt opgeleverd. Sterker nog: het uitgangspunt van de organisatoren van deze BouwLokalen is dat er dan al heel wat gebouwen energie leveren!

In een nieuwe reeks bijeenkomsten verspreid over het land worden ondernemers, adviseurs en opdrachtgevers in korte tijd bijgepraat over de jongste ontwikkelingen rond klimaatneutraal bouwen. Wat is klimaatneutraal bouwen, waarom zouden we dat doen, wat is de markt voor klimaatneutraal bouwen en hoe richten we het proces optimaal in? Vanaf eind september krijgen bezoekers antwoord op deze vragen. Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen, discussie en netwerken.

Samenwerking essentieel
Een goede voorbereiding op een energieneutrale aanpak is essentieel. Door het streven naar gebouwen met een energierekening van nul, zal het bouwproces ingrijpend gaan veranderen. Voor een succesvol project is het van belang dat opdrachtgevers en overheden verder kijken dan alleen het gebouw.

Klimaatneutraal bouwen vraagt om een visie en een aanpak die meer gebiedsgericht is. Bouwers, ingenieurs en installateurs willen graag vroeg betrokken worden in het plan- en bouwproces, zodat zij hun kennis en ervaring kunnen inzetten. Architecten, ingenieurs, bouwers, gespecialiseerde aannemers en installateurs zullen beter moeten samenwerken voor een optimaal resultaat.

Spraakmakende projecten
Na een algemene inleiding over klimaatneutraal bouwen vertellen ondernemers uit de bouw wat zij vandaag doen om in 2020 klimaatneutraal te kunnen bouwen. Interessante projecten worden door betrokkenen zelf toegelicht. Alle bezoekers van BouwLokalen ontvangen na afloop een goed gevulde InnovatieBox zodat men morgen aan de slag kan. De nieuwe serie BouwLokalen begint op 30 september en telt tien bijeenkomsten in het gehele land. Deelname is met name interessant voor directie, management en projectleiders van bouwbedrijven, ingenieursbureaus, installateurs, ontwikkelaars en opdrachtgevers.

Meer informatie en aanmelden
De BouwLokalen-bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk (zaal open vanaf 15.30) en vinden plaats op tien locaties, verspreid over ons land. Meer informatie is te vinden in de bijlage bij dit bericht en op www.bouwlokalen.nl; via deze website kan men zich ook opgeven.

Deel dit artikel

permalink