Geen duurzaam bouwen voor Feijenoord

Het Rotterdams Milieucentrum is verbaasd over de visie op de 'Kop van Feijenoord' van de deelgemeente Feijenoord. Het ontbreekt volgens het RMC aan een groene visie en duurzaamheid en duurzaam bouwen komen in het stuk niet voor.

 Er zal veel gebouwd gaan worden op het Noordereiland, de spoortunnellocaties (o.a. langs de paperclip) en in en rond het huidige Nassaupark als het van visie tot plannen komt.

Reactie milieucentrum
Opvallend is dat duurzaamheid en duurzaam bouwen niet voorkomt in de visie. Zo schrijft het milieucentrum: 'De termen duurzaamheid en duurzaam bouwen komen in uw visie helaas niet voor. Hetgeen opvallend is in een tijd waar volop aandacht is voor deze thema's d.w.z. aandacht voor de klimaatverandering als gevolg van het versterkte broeikaseffect, de vermindering van de CO2 uitstoot, de verbetering van de luchtkwaliteit en een op een duurzamer manier omgaan met het ontwerpen en de bouwen van woningen!"

Norm
Energiezuinige huizen, groene daken, CO2 vrij bouwen worden binnen een aantal jaar regel en norm. Het klimaatbeleid van de gemeente Rotterdam had in de visie op de toekomst van de 'Kop van Feijenoord' gewoon meegenomen moeten worden als vigerend beleid, aldus het Rotterdams Milieucentrum.

Deel dit artikel

permalink