EU Aanbestedingendag

Architectuur Lokaal organiseert op 4 december de EU Aanbestedingendag, op verzoek van de Rijksbouwmeester en samen met BNA, NEPROM en VNG.

Selecties en aanbestedingen leveren in toenemende mate problemen op. De wijze waarop publieke opdrachtgevers architecten en projectontwikkelaars selecteren sluit onvoldoende aan bij wat zij te bieden hebben. Dat levert conflicten op.

Het creëren van waardevolle gebouwen, steden en landschappen, het zorgvuldig omgaan met maatschappelijk kapitaal en het bieden van ruimte aan creativiteit en talent wordt danig gefrustreerd. Wat verwachten architecten en ontwikkelaars van de gemeenten als opdrachtgever? En waaraan hebben gemeenten behoefte bij het maken van keuzen voor hun opdrachtnemers?

Op verzoek van de Rijksbouwmeester organiseert Architectuur Lokaal samen met BNA, NEPROM en VNG een landelijke bijeenkomst over de problematiek bij (Europese) aanbestedingen aan architecten en projectontwikkelaars. De bijeenkomst is bedoeld voor gemeentebestuurders, architecten, projectontwikkelaars, corporaties, ambtelijke projectleiders, inkoopmanagers en bouwmanagementadviseurs.

Sprekers
Sprekers zijn onder meer Liesbeth van der Pol Rijksbouwmeester, Jeroen van Schooten voorzitter BNA, Peter Noordanus voorzitter NEPROM en Roelof Bleker voorzitter VNG-commissie Ruimte en Wonen.

Datum, Tijd, Plaats
Datum 4 december 2008, Tijd 12.00 uur lunch, 1330 - 17.30 uur debat, Plaats De Flint, Amersfoort.

Voor meer informatie: EU Aanbestedingendag

Deel dit artikel

permalink