Anne-Marie Rakhorst presenteert boek 'De winst van duurzaam bouwen'

Op 25 september jongstleden heeft Anne-Marie Rakhorst in Kasteel de Wittenburg in Wassenaar het eerste exemplaar van haar boek 'De winst van duurzaam bouwen' overhandigd aan prof. drs. Ruud Lubbers.

"Dit boek geef ik aan Balkenende!," aldus de voormalige minister-president, "zodat hij er inspiratie uit kan putten." In deze publicatie doet Rakhorst een dringende oproep aan bij de bouw betrokken partijen – van opdrachtgever en architect tot en met de ontwikkelaar en belegger – om de vicieuze cirkel te doorbreken waarin overheid en bedrijfsleven het duurzaamheidsvraagstuk als een hete aardappel naar elkaar doorschuiven. Rakhorst roept alle belanghebbende en uitvoerende partijen op om dit vraagstuk samen op te lossen.

Meervoudige winst
"Als er één sector is waar grote kansen liggen op het gebied van duurzaam ontwikkelen, dan is het in de bouwsector. Deze sector gebruikt bijna 40% van alle beschikbare materialen en veroorzaakt verreweg de grootste hoeveelheid afval" vertelt Rakhorst in haar inleiding.

Aan de hand van voorbeelden van duurzaam gerealiseerde en gerenoveerde projecten schetst Rakhorst in De winst van duurzaam bouwen welke kansen en mogelijkheden duurzame ontwikkeling oplevert en hoe innovatief de bouwsector is als partijen daadwerkelijk inzetten op duurzaam bouwen.

Bestellen

Deel dit artikel

permalink