De bloeiende stad tijdens de Dutch Design Week 2008

De Bloeiende Stad, de creërende duurzame stad van de toekomst in het nu, is een te bezoeken project tijdens de DDW in Eindhoven. De Bloeiende stad is van 18 tot en met 26 oktober dé stad waar ontwerpers (architecten en industrieel ontwerpers), duurzame organisaties en bedrijfsleven met elkaar in contact komen en samen aan de slag te gaan met duurzaamheid.

Enkele Highlights:
dinsdag 21 oktober Schoon Design. In opdracht van de Provincie Brabant gaan studenten, architecten en ontwerpers, samen met afvalverwerker van Gansewinkel, aan de slag tegen zwerfafval in de openbare ruimte.

woensdag 22 oktober Duurzame Energie. Lezingen, experimenten en een masterclass door Ecofys en United Brains, waar creatieven en specialisten aan de slag gaan met verschillende vormen van duurzame energie en kijken naar nieuwe toepassingen.

donderdag 23 oktober Duurzaam Gedrag. Middag georganiseerd door O2 en BNO. Aan bod komen o.a. gebruikssystemen, het sturen van gebruiksgedrag, het verbreden van de rol van ontwerper richting adviseur en het ontwerpen vanuit materiaal-eigenschappen.

De Bloeiende Stad is te vinden in de voormalige Ferrari garage, Vestdijk 133, te Eindhoven. Voor meer informatie: www.debloeiendestad.nl.

Deel dit artikel

permalink