Bijeenkomst Sustainable Cities

IHS is het internationale instituut van urban management van de Erasmus Universiteit Rotterdam en bestaat vijftig jaar. In het kader hiervaan is er een reeks lezingen over de stad georganiseerd.
14 oktober staat in het WTC, zaal Staal, de duurzame stad centraal.

De wereld heeft een onzichtbare, maar historische mijlpaal bereikt. Voor het eerst in de geschiedenis leeft meer dan de helft van de wereldbevolking in steden. De vraag hoe de hedendaagse stad bestuurd en beheerd moet worden, wordt steeds belangrijker.

IHS, het Institute for Housing and Urban Development Studies, viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. Als cadeau aan de stad Rotterdam organiseert het IHS - in nauwe samenwerking met AIR (Rotterdams centrum voor architectuur) en de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) - een serie van ‘urban meetings’.

Onder leiding van Felix Rottenberg delen internationale experts hun inzichten op het gebied van urban management met Rotterdamse beleidsmakers, architecten en stedenbouwkundigen.

 Twee vragen staan centraal op 14 oktober in zaal Staal in het WTC Rotterdam.. Hoe kunnen steden op een duurzame wijze worden ontwikkeld? Wat kan Rotterdam leren van andere steden? Jaime Lerner, architect en voormalig burgemeester van het Braziliaanse Curitiba, vertelt hoe hij de stad ontwikkelde tot één van ’s werelds meest vooruitstrevende steden op het gebied van duurzaamheid. Andere sprekers: Arjan Dikmans (Rotterdam Climate Initiative) and Floris Alkemade (Office for Metropolitan Architecture). De voertaal is Engels.

Voor meer informatie: www.ihs.nl

Foto: George Brugmans

Deel dit artikel

permalink