Green Thinker Award voor OVG Projectontwikkeling

OVG projectontwikkeling heeft de encouragement prize van de Green Thinker Award ontvangen op de EXPO REAL in München. De award wordt uitgereikt aan het vastgoedbedrijf met de beste duurzaamheidsvisie van Europa.

De prijs is een beloning voor de inspanningen en geeft aandacht aan het beste voorbeeld van duurzame strategie en praktijksituaties. De lijst is vastgesteld door het vastgoedblad Property EU en de Duitse vastgoedbeurs EXPO REAL op basis van de Europese Top 100 van vastgoedontwikkelaars die gepubliceerd is in het PropertyEU magazine van januari 2008.

Speciale prijs
EXPO REAL en Property EU hebben tezamen de duurzaamheidstrategieën van de belangrijkste vastgoedbedrijven in Europa onderzocht. Afgelopen augustus werd de shortlist al bekend gemaakt, een lijst met 14 bekende internationale ontwikkelaars. Drie daarvan werden daadwerkelijk genomineerd. De prijs is uiteindelijk gewonnen door de internationale Portugese shopping mall specialist Sonae Sierra.

De jury heeft speciaal voor OVG een extra prijs in het leven geroepen wegens diens extreme visie en innovativiteit. Omdat OVG nog geen projecten heeft opgeleverd buiten Nederland, kwam ze dit jaar nog niet in aanmerking voor de hoofdprijs.


Reactie Jury
Juryvoorzitter Newell: "Het is een klein bedrijf, maar het is indrukwekkend wat ze doen. Dat verdient steun.' Newell prees ook het essay van ceo Coen van Oostrom van OVG. 'Dit was geen knip- en plakwerk. Het toonde oprechte toewijding."

Newel: "OVG is een jong Nederlands bedrijf dat ons heeft verbaasd omdat ze meer doen dan verwacht; ze stijgen boven hun kunnen uit. De projecten zijn interessant en indrukwekkend. De visie komt echt vanaf de top en door het deelnemen aan vele initiatieven doen ze echt iets aan de bestrijding van de klimaatveranderingen. Dit is echt zeer indrukwekkend. Het essay van Coen van Oostrom laat zien dat ze niet alleen praten maar daadwerkelijk iets doen."

Ook het Green Office Project dat voor TNT door OVG met Triodos bank gerealiseerd wordt, werd beoordeeld als trendsettend wegens de LEED Platinum certificering die het zal ontvangen.

Deel dit artikel

permalink