Cityscape Architectural Award voor Mecanoo

Tijdens de grootste vastgoedbeurs ter wereld - de Cityscape in Dubai - heeft  Francine Houben van Mecanoo architecten de Cityscape Architectural Award uitgereikt gekregen voor het National Performing Arts Center in Taiwan.

Het National Performing Arts Center in Taiwan is een theater en muziekpaleis met ondermeer een concertzaal en een operahuis. De prijs met als thema ‘Design for an Emerging World’ is aan het theatercomplex toegekend vanwege de sterke verbeeldingskracht, de eenheid die het gebouw vormt met het omliggende park, de moderne theatertechniek en het inspelen op het subtropische klimaat van Kaohsiung. 

Duurzame oplossingen
Francine Houben: "Ik ben blij met deze prijs voor het National Performing Arts Center. Het betekent dat Dubai plannen honoreert die inspelen op het klimaat en waarin innovatieve en duurzame oplossingen worden gevonden."

Open in 2012
In 2007 won Mecanoo de competitie voor het National Performing Arts Center. Het theatercomplex van 100.000 m2 heeft in totaal 6.000 stoelen: een operahuis met 2.250 stoelen, een concertzaal met 2.000 stoelen, een kleine concertzaal met 500 stoelen, een theaterzaal met 1.250 stoelen en een openluchttheater voor duizenden bezoekers. De start van de bouw is gepland in december 2008. Het theater opent haar deuren in 2012.

Beeld: Mecanoo

Deel dit artikel

permalink