Lagere energierekening voor sociale woningen

Huurders van sociale woningen profiteren de komende jaren van een lagere energierekening door een betere isolatie van hun huis. Dat hebben de Woonbond, de corporaties en de ministers Jacqueline Cramer van Milieu en Ella Vogelaar voor Wonen afgesproken.

"De woningcorporaties gaan samen met hun huurders en ondersteund door het Rijk aan de slag om een aantal zeer ambitieuze doelstellingen voor energiebesparing te realiseren”, aldus de Woonbond, de belangenorganisatie van huurders.

De vereniging van woningcorporaties Aedes en de Woonbond spreken af dat huurders de garantie krijgen dat de maandelijkse energiekosten zullen dalen door de energiebesparende maatregelen. Deze daling moet zelfs groter zijn dan de huurverhoging.

"Huurders gaan er dus op vooruit, omdat hun woonlasten lager zullen uitvallen”, aldus de Woonbond. Voor bestaande woningen moet het gasverbruik de komende tien jaar met 20 procent omlaag. In nieuwe huizen moet het gasverbruik vanaf 2015 50 procent lager liggen dan nu het geval is.

Volgens de Woonbond zullen alle 2,4 miljoen huishoudens in een sociale huurwoning profiteren van de afspraken.

Deel dit artikel

permalink