Atoomstroom wordt het helemaal

Energieleverancier Atoomstroom wil over drie jaar 200.000 huishoudens en bedrijven voorzien van kernenergie. Het bedrijf is begonnen met de verkoop van stroom die voor honderd procent afkomstig is uit kerncentrales.

Met het energieproduct mikt het bedrijf op consumenten die warme gevoelens hebben over kernenergie. Uit onderzoek blijkt volgens Atoomstroom dat dit voor ongeveer 30 procent van de Nederlanders geldt.

Voordelen
Sjef Peeraer, oprichter van Atoomstroom, noemde twee redenen voor deze positieve houding. ''Het is CO2-vrij en gaat, anders dan groene stroom, niet gepaard met subsidies. Verder weten mensen dat onze gasbel slinkt en dat we moeten aanvullen met gas uit landen die niet superstabiel zijn. Dat geeft mensen geen fijn gevoel.''

De elektriciteit die het bedrijf verkoopt is afkomstig uit kerncentrales in Nederland en omringende landen. De importstroom uit Duitsland, België en Frankrijk wordt door middel van het grensoverschrijdende energienet naar Nederland getransporteerd.

Concurrerende prijzen
De elektriciteitsprijs bij Atoomstroom is vergelijkbaar met die van andere leveranciers. ''We zijn geen prijsstunter en we gaan niet aan mensen lopen trekken. We zijn een merk voor betrokken burgers die op basis van argumenten een keuze durven te maken die vroeger controversieel was'', aldus Peeraer.

Deel dit artikel

permalink