Derbigum dakrollen met aantoonbare EPC-verlaging

Als enige dakrollenfabrikant ter wereld beschikt Derbigum over een Kwaliteitsverklaring voor de reductie van de koelbehoefte van een utilitair gebouw. Volgens deze verklaring heeft de toepassing van Derbigum’s witte, energiebesparende dakbaan Derbibrite een positief effect op de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC).

De witte dakbedekking Derbibrite levert een energiebesparing op en zorgt bovendien voor een aangenamer binnenklimaat tijdens warme dagen.

Reflectiecoëfficiënt
Het Nederlandse Ingenieursbureau voor kwaliteitszorg en bouwfysica Nieman, heeft het afgelopen jaar diverse berekeningen losgelaten op de Derbibrite. Zo is er middels thermodynamische berekeningen bepaald welke reductie in warmtedoorgang er gerealiseerd wordt wanneer Derbibrite wordt toegepast en door bepaling van de reflectiecoëfficiënt van zichtbaar licht is een lagere binnenoppervlaktetemperatuur vastgesteld.

Temperatuurdaling
Na de introductie zeven jaar geleden in de Verenigde Staten, wordt sinds drie jaar de witte dakbaan Derbibrite in Nederland toegepast op daken van gebouwen waar de binnentemperatuur omlaag moet of de energiebesparing omhoog.  Tijdens warme dagen kan de temperatuur met 5°C dalen waardoor een enorme besparing op aircokosten gerealiseerd wordt.

Het rapport “Energetische prestatie Derbibrite” is via de homepage van www.derbigum.nl te downloaden.

Deel dit artikel

permalink