Material Matters van start

Vandaag opent Material Matters haar deuren. Deze in de Witte Dame gevestigde materialenbibliotheek in Eindhoven toont alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van materialen.

Ton Kooijmans is de directeur van de materialenbibliotheek. Kooijmans: " Ontwerpers kunnen hier inspiratie opdoen, ingenieurs kunnen materialen vinden die aan bepaalde eigenschappen voldoen en bedrijven kunnen bekijken waarvan hun product straks misschien wordt gemaakt".

Dit kenniscentrum is ontstaan uit een samenwerking van Brainport, Philips, TU/e, TNO, Design Acadamy en de Bibliotheek Eindhoven. De materialenbibliotheek zal gebruikt gaan worden door studenten, instituten, ontwerpers en bedrijven.

Internationale uitstraling
Material Matters moet financieel zelf de broek op gaan houden. Dit gaan ze doen door lidmaatschappen en kennis te verkopen aan bedrijven. De naam is Engelstalig omdat het een instelling met een internationale uitstraling moet worden.

Voor scholen in de regio wil Material Matters een lespakket gaan ontwikkelen. Kooijmans: "Kinderen moeten bij wijze van spreken hun schoen op tafel zetten en zich afvragen waar die nou van gemaakt is: een koe, van plastic, uit olie? Als je kinderen bewustmaakt, leg je pas echt een basis voor duurzame producten."

Voor meer informatie: www.materialmatters.nl

Deel dit artikel

permalink