Bijeenkomsten Duurzaamheidbarometer voor woningcorporaties

De stichting Duurzaamheidbarometer organiseert donderdag 30 oktober een informatiebijeenkomst voor woningcorporaties.

De duurzaamheidbarometer (DZB) is een initiatief van Haag Wonen, SWZ, Tiwos, Woonbron, Het Oosten en de Stichting Natuur en Milieu. Het doel van deze stichting is:
- het op een objectieve en resultaatgerichte manier aansturen van verduurzaming van bouwen en wonen;
- het zorgdragen voor een methodiek om resultaten op het gebied van duurzaam bouwen en wonen geobjectiveerd te meten en te monitoren, alsmede het verbreden van de gebruikersgroep van deze methodiek.

Prototype duurzaamheidbarometer
De initiatiefnemers hebben een prototype duurzaamheidbarometer ontwikkeld. Het is een instrument dat de status en de ontwikkeling van de duurzaamheid van een woningvoorraad in beeld brengt. De methodiek is opgebouwd rondom de vijf duurzaamheidthema's toekomstwaarde, gezondheid, energie, materialen en water. De duurzaamheidbarometer geeft per complex of voor de hele woningvoorraad een score (schaal 0-10) op de vijf duurzaamheidthema's. De resultaten worden in overzichtelijke grafieken gepresenteerd.

Informatiebijeenkomst en Startbijeenkomst
De informatiebijeenkomst duurt van 12.00 uur tot 14.00 uur en vindt plaats bij Stichting Natuur en Milieu in Utrecht. De bijeenkomst is specifiek gericht op woningcorporaties.

Aansluitend is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de startbijeenkomst van 14.30 tot 17.00 uur. Voor deze bijeenkomst, waarin de deelnemende woningcorporaties praktisch van start zullen gaan met de DuurzaamheidBarometer voor woningcorporaties.

Voor inschrijven: SEV-Realisatie
Voor meer informatie:DuurzaamheidBarometer

Deel dit artikel

permalink