Almere wil 'Palmeilanden'

De burgemeester van Almere, Annemarie Jorritsma, onderzoekt in Dubai of soortgelijke palmeilanden niet bij Almere Pampus kunnen worden gerealiseerd.

Woningen in het water van het Markermeer, bij Almere Pampus, moeten de allure krijgen van de wereldberoemde ‘Palmeilanden’ in Dubai. De Nederlandse bedrijven die momenteel deze grootschalige projecten realiseren in Dubai, moeten bij het Almeerse project worden betrokken, meent Jorritsma.

De burgemeester van Almere vindt steun voor haar plannen bij minister Cramer van VROM. “Hier ligt een gouden kans voor Almere. Almere wordt ons Dubai”, aldus Cramer. Maar zover is het nog niet .

In het Markermeer en het nabijgelegen beschermde natuurgebied IJmeer kunnen niet zomaar eilanden worden aangelegd. Studies om de ecologie van dit gebied te verbeteren, moeten hier uitsluitsel over geven. Milieudefensie zal in ieder geval de Palmeilandplannen dwarsbomen.

De Nederlandse bedrijven werkzaam in Dubai: Van Oord ACZ en Boskalis. zijn nog niet door Almere benaderd, laten zij desgevraagd weten.

Deel dit artikel

permalink