Bouwen in eigen beheer in Breda

Op dinsdagavond 28 oktober organiseert de Gemeente Breda in het Stadskantoor een ontmoetingsmarkt voor mensen die samen in een collectief willen bouwen. Op deze markt kunnen belangstellenden elkaar ontmoeten en met collectieven in gesprek gaan, die hun plan al aan de gemeente hebben gepresenteerd.

Daarnaast zijn er verschillende partijen op de markt aanwezig, zoals organisaties op het gebied van duurzaam bouwen, collectieven die hun projecten hebben gerealiseerd en de Bredase woningcorporaties.

Ook kunnen belangstellenden informatie inwinnen over de richtlijnen waaraan een plan voor bouwen in eigen beheer moet voldoen. De ontmoetingsmarkt is één van de activiteiten in de `Maand van het wonen', waarin mensen naar hun meningen en ideeën gevraagd wordt om te komen tot een beter woonbeleid.

Mogelijkheden verruimen
Bouwen in eigen beheer is geen nieuw concept. Al decennia lang bouwen mensen naar eigen inzicht hun woningen. Zij hebben hier bijzondere ideeën over en willen dit samen met anderen uitvoeren. De Gemeente Breda wil de mogelijkheden voor deze mensen verruimen. Het doel is dat er mogelijkheden ontstaan voor het collectief bouwen van woningen tussen 160.000 en 
410.000 euro.

Tien collectieve projecten

Tot en met 2010 wil de gemeente ongeveer tien projecten opstarten voor mensen die samen willen bouwen (collectieven). De kavels komen vanaf 2009 ter beschikking. In deze vorm hebben belangstellenden meer inspraak in het bouwproces en worden betrokken bij een nieuw te realiseren gebied.

Voor meer informatie:www.breda.nl

Deel dit artikel

permalink