CO2 uitstoot in Zoetermeer flink omlaag door duurzaam bouwen

In Zoetermeer worden nieuwbouwpanden zo gebouwd dat het milieu zoveel mogelijk gespaard wordt. Hetzelfde geldt voor renovatie van bestaande bouw. Een belangrijke graadmeter hiervoor is de CO² uitstoot. Die moet in 2010 met 8% zijn afgenomen in vergelijking met 2007, in 2018 30% en in 2030 100%. De gemeente gaat onderzoeken welke maatregelen nodig zijn om deze ambities te realiseren. Dit staat in de startnotitie Duurzaam Bouwen die het college van B&W heeft vastgesteld.

De klimaatveranderingen, de groei van Zoetermeer en de toenemende luchtvervuiling vragen om maatregelen. Daarom maakt de gemeente in het programma Duurzaam Zoetermeer nu afspraken om Zoetermeer in de toekomst leefbaar te houden.

De ambities zijn hoog: Zoetermeer wil tot de tien duurzaamste gemeenten van Nederland behoren. De basis voor het programma Duurzaam Zoetermeer ligt in het collegeprogramma 2006-2010. Daarin staat dat Zoetermeer een groene, schone en milieuvriendelijke stad moet zijn, waarin zuinigheid op natuurlijke hulpbronnen en de beschikbare groene ruimte centraal staat.

Voor meer informatie: www.zoetermeer.nl/duurzaamzoetermeer

Deel dit artikel

permalink