Bouworientatiedagen Limburg

Woensdag 12 november worden de Bouworiëntatiedagen in Limburg georganiseerd. De Bouworiëntatiedagen zijn een gecombineerde korte stage van een dag bij een bouwbedrijf en twee dagen theorie op school.

Het doel van de Bouworiëntatiedagen is om eerstejaars HBO-studenten in een vroeg stadium kennis te laten maken met de praktijk van de bouw. Ieder jaar studeren er in regio zuid gemiddeld 350 studenten Bouwkunde of Civiele techniek af van het HBO. Slechts een derde deel daarvan kiest voor de uitvoerende bouw. Uit onderzoek blijkt dat jongeren de mogelijkheden in de uitvoerende bouw onvoldoende kennen.

Het is de tweede keer dat Bouwend Nederland Regio Zuid samen met Hogeschool Zeeland, Avans Hogeschool en Hogeschool Zuyd, de Bouworiëntatiedagen organiseert. Deden er vorig jaar nog 47 bedrijven mee die werden bezocht door 500 eerste jaars HBO-studenten Bouwkunde, Civiele Techniek en Bouwtechnische Bedrijfskunde, dit jaar stellen 65 projecten hun poorten open en worden er meer dan 650 leerlingen verwacht.

Deel dit artikel

permalink