Goedgekeurde certificatiesystemen duurzaam hout

Drie hout-certificatiesystemen voldoen aan de inkoopcriteria voor duurzaam hout die het ministerie van VROM heeft vastgesteld. De drie zijn FSC Internationaal, PEFC Duitsland en PEFC Finland.

Deze certificatiesystemen zullen voortaan bij het duurzaam inkoopbeleid van de overheid als bewijs gelden dat het om duurzaam hout gaat. Minister Jacqueline Cramer van VROM stuurde de resultaten van de toetsing van de certificatiesystemen naar de Tweede Kamer.

De Toetsingscommissie Inkoop Hout (TPAC) heeft de afgelopen periode in opdracht van het ministerie van VROM vier certificatiesystemen voor hout beoordeeld. Doel is om inkopers een duidelijk instrument te geven om onderscheid te maken tussen duurzaam en niet duurzaam hout. De beoordeling van het certificatiesysteem PEFC Internationaal is door de toetsingscommissie nog niet afgerond.

De certificatiesystemen die de Toetsingscommissie heeft goedgekeurd vertegenwoordigen 70% van het gecertificeerde aandeel hout op de Nederlandse markt. Alle nog niet getoetste houtcertificatiesystemen kunnen zich bij de Toetsingscommissie aanmelden om beoordeeld te worden.

Deel dit artikel

permalink