Facts & Forms

Facts & Forms  is een momentopname van de jongste generatie architecten en vormt een barometer voor de Nederlandse architectuur van de toekomst.

Het woongebouw van JMW in Witbrant West, het Paviljoen Strand aan de Maas van Monadnock, de Villa Overgooi van Next Architects en de Villa 1 van Powerhouse Company zijn vier uitzonderlijke projecten die getuigen van de uitzonderlijke kwaliteit van het werk van jonge Nederlandse architecten.

Facts & Forms brengt deze vier nominaties voor de AM NAi prijs uitgebreid in beeld, en belicht concept en context. Daarmee is het een momentopname van de jongste generatie architecten en vormt een barometer voor de Nederlandse architectuur van de toekomst.

AM NAi prijs
Schoonheid is in de architectuur meestal een betrekkelijk begrip. Maar af en toe komt het voor dat die schoonheid zo overweldigend is, dat je er wel voor op de knieën moet gaan. Bij Villa 1 van Powerhouse Company is dat het geval.

De jury van de AM NAi prijs was het er dan ook snel over eens aan welk van de genomineerde gebouwen de AM NAi Prijs 2008 moest worden toegekend. De jury meent dat de woning al bij haar oplevering als een klassieker kan worden aangemerkt. Ze is erg onder de indruk van de architectonische kwaliteit die een ontwerper bij zijn eerste gerealiseerde bouwwerk tot stand weet te brengen. Hij is erin geslaagd het zichtbare plezier dat hij bij het ontwerpen moet hebben gehad in de architectuur tot uitdrukking te laten komen.

Nai Publishers
Auteurs: Ole Bouman, Catja Edens, Arjen Oosterman
Redactie: Saskia van Stein
Vormgeving: Koehorst in 't Veld, Paperback, Geïllustreerd (kleur en zw/w), 128 pagina's, 16,5 x 23,5 cm
Nederlands/Engelse editie, ISBN 978-90-5662-668-6
Prijs:  € 20,-

Bestellen

Deel dit artikel

permalink