Groenkeur

Voor architecten en andere opdrachtgevers voor groene voorzieningen op en rond gebouwen geeft de Stichting Groenkeur het boekje ‘Voorkeurslijst 2008 uit. Een handig naslagwerk voor het vinden van een Groenkeur gecertificeerd bedrijf.

“Als mensen zoeken naar een geschikte hovenier, groenvoorziener, boomverzorgen of dak- en gevelbegroener, willen wij met deze voorkeurslijst hen op weg helpen naar betrouwbare bedrijven,” zegt Camiel Versluis van de Stichting Groenkeur in de nieuwe uitgave Groen Totaal, van NHU uitgevers. Het boekje geeft een overzicht van meer dan 150 bedrijven die een Groenkeur certificaat hebben behaald.

De Vereniging voor Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) en de Stichting Erkenningen Hoveniers (SEH) zijn initiatiefnemers van Groenkeur. Zij startten in 2002 de ontwikkeling van een keurmerk voor de groene sector. Ondernemers die het groen in de leefomgeving ontwerpen, aanleggen en beheren vormen samen de groene sector. 

De Stichting Groenkeur is als onafhankelijke stichting in het leven geroepen en is de eigenaar van de beoordelingsrichtlijnen. Een college van deskundigen, bestaande uit opdrachtgevers en bedrijven uit de branche, zorgt voor de bewaking van de inhoud en uitvoering van de richtlijnen.

Doelstelling Groenkeur
Groenkeur is bedoeld om het vakmanschap en de professionaliteit in de groene sector te stimuleren en te verbeteren. Ondernemingen in de groene sector komen in aanmerking voor het keurmerk als zij voldoen aan de eisen die zijn opgenomen in de beoordelingsrichtlijnen van de Stichting Groenkeur. Indien een onderneming meerdere disciplines in huis heeft kan deze onderneming voor meerdere disciplines gecertificeerd zijn.

Groenkeur certificeert de vakdisciplines:
- Tuinaanleg en tuinonderhoud (hovenierswerkzaamheden);
- Groenvoorziening;
- Boomverzorging;
- Dak- en gevelbegroening.

De laatste drie richten zich voornamelijk op de zakelijke markt.

Websites
Om de bereikbaarheid van de gecertificeerde bedrijven te vergroten heeft elke vakdiscipline een eigen website:
www.jouwhovenier.nl
www.jouwgroenvoorziener.nl
www.jouwboomverzorger.nl
www.jouwdakbegroener.nl

Gecertificeerde bedrijven zijn te herkennen aan het logo met daarnaast de vermelding van de behaalde certificaten.

Gratis boekjes
De boekjes worden op aanvraag gratis verzonden.
Bestellen kan via info@groenkeur.nl
T. 030-6595663

Deel dit artikel

permalink