OBA winnaar Groenste Gebouw van Amsterdam

Op het Nationaal Sustainability Congres 2008 kozen Kinderen van Nu het groenste en meest toegankelijke gebouw in Amsterdam. Dit deden zij naar een idee van de Dutch Green Building Council met Breeam als uitgangspunt.

Tien jongeren van Het Ignatius-college in Amsterdam, met de gemiddelde leeftijd van veertien jaar, kozen de Openbare Bibliotheek van Amsterdam (OBA) als winnaar. Volgens de jury moest het winnende project als voorbeeld dienen voor andere projectontwikkelaars om ook duurzaam te gaan bouwen.

Dwalend
Wethouder van Amsterdam Marijke Vos stelde vragen aan de kinderen en die waren niet op hun mondje gevallen. “Amsterdam moet duurzaam worden omdat wij later de maatschapppij in handen krijgen” kon rekenen op een daverend applaus. Ook veel bijval kreeg de jongen die het over het functioneren van de gemeente Amsterdam had. “Mijn ouders zeggen dat de gemeente dwalende is.” De kinderen vonden het jureren een groot feest. . Die staan al te trappelen om volgend jaar weer  jury te mogen spelen.

De directeur van de Openbare Bibliotheek van Amsterdam kreeg uit handen van Annemarie van Doorn van de Dutch Green Building Council een Breeam-assessment ter waarde van 8000 euro.

Deel dit artikel

permalink